lunes, 9 de mayo de 2011

El dia d'Europa


Avui fa 61 anys, el 9 de maig del 1950, Robet Shuman va presentar la seva proposta per a la creació d'un espai, on totes les nacions poguesin unir els seus esforços i tenir una millor organització, i on per sobre de tot, un espai on es creesin les condicions per relacionar-se internacionalment, indispensables per aconseguir una pau permanent entre els pobles.

La proposta de Shuman es la base de tots els tractarts i acords que posteriorment vàren constituir el que avui coneixem com a Unió Europea. La pàgina de la Unió Europea dona més detalls del tema.

Avui, arreu de Catalunya s'organitzen actes de celebració, concerts conferències i demés, podeu consultar les activitats a la p
Però més enllà del esperit inicial de crear un clima de prosperitat que fomentes la pau, que ens distingeix als europeus? Suposo que la moneda, que no l'economia.

Tot hi que compartim moneda amb païssos com Alemanya o França o fins i tot païssos com irlanda o grecia que ens sona que econòmicament estan igual o pitjor que nosaltres, ni aquest tenen l'índex d'atur ni remotament comparable al d'Espanya.

I es que, el poder comptar amb una feina, t'ajuda a tenir perspectiva, a mirar més enllà, a poder valorar el que es bo i el que es dolent, a ser crític i a poder contribuïr a la societat. A ser un millor ciutadà (europeu) en tots els aspectes. Malgrat tot, sempres es bo tenir un motiu de celebracó, així que:

MOLT BON DIA D'EUROPA A TOTHOM!!

0 comentarios: