lunes, 1 de agosto de 2011

Amal (esperança) per la llibertat


Després de més de dues setmanes assimilant, m'he decidit ha escriure sobre la experiencia d'anar junt amb 7 dones més a territori palestí, per crear lligams i projectes amb associacions de dones palestines. La delegació que ens hem autodenominat AMAL (esperança en àrab) hem estat a Palestina del 16 al 23 de juliol, viatjant per territoris palestins i de la Palestina històrica, visitant dones que pateixen l'ocupació dia a dia, i també aquelles que pateixen el ser ciutdanes de segona en la gran farsa democràtica que es l'estat d'Israel. Totes elles a més a més, coincidexen amb el punt que l'opressió a la dona palestina es doble, externa de l'estat israelí i interna de la societat i les families pel fet de ser dones.


La situació esta molt més tranquila, comenten les companyes que ja han estat eltres vegades a Palestina. No hi han trets, els soldats no t'apunten a cada Check Point, i fins hi tot la duana de Ben Gurión sembla haver-se suavitzat.

Hi es que la situació del poble Palestí no es un assassinat en massa repentí, es una lenta i sútil (a vegades) tortura consisten en privar cada cop més de llibertats a un poble fins a extinguir-lo del territori que sempre havien habitat.

Viatjant per Betlem, Ramallah, Nablús, Nazareth Jerusalem i Jaffa, hem conegut a un ventall de dones de diverses edats, professions i religions; totes elles àrabs totes elles palestines i oprimides, totes i cadascuna de les dones amb les que ens vam trobar desprenien una força i un coratge contagiós que et feien venir ganes de sumar-te a la seva lluita.

I es que la societat palestina, amb la seva sharia (llei islàmica)les seves tradicions i contradiccions es sustenta en la figura de la dona que a casa o fora de casa, lluita de manera més discreta, amb passos ferms i decidits per aconseguir aquesta llibertat arrebatada ara ja fa 63 anys.

La delegació AMAL, conjuntament amb Hèlia i Pau Ara i sempre, continuarem la lluita d'aquestes dones mitjançant projectes de cooperació en centre d'acollida per a dones maltractades. I seguirem caminant amb esperança cap a una Palestina lliure.
Per a saber més detalls del viatge aneu al blog de la delegació.

0 comentarios: